HIDROLAT RUŽE-CVIJETNA VODICA (Sa esencijalnim uljem)

4,00 KM25,00 KM

Sopstveni organski uzgoj starinske ruže đulberke. Hidrolat sadrži i eterično ulje ruže.

Neki proizvođači (uglavnom su to veliki industrijski prerađivači) nude ovu cvijetnu vodicu dobijenu dodavanjem male količine esencijalnog ulja u destilovanu vodu, te takav nema u sastavu ono što izvorni destilat ima, dočim drugi nude ovaj produkt nakon uklanjanja esencijalnog ulja iz destilata i takav ima vrlo slab miris ruže.

Naš hidrolat je ostavljen takav kakv jeste nakon destilacije i zato ima izražen miris ruže zbog neizdvojenog essencijalnog ulja. Hidrolat je dobijen iz latica mirisne ruže đulberke (Rosa Damascena) specifičnim postupkom destilacije i ne sadrži konzervanse i alkohol. Sterilizovan UV postupkom.

Lista želja
Lista želja
Email

Opis

Sopstveni organski uzgoj starinske ruže đulberke.

Hidrolat sadrži i ESENCIJALNO ULJE RUŽE

Neki proizvođači (uglavnom su to veliki industrijski prerađivači) nude ovaj proizvod kao cvijetnu vodicu  dodavanjem male količine esencijalnog ulja u destilovanu vodu, te takav nema u sastavu ono što izvorni destilat ima, dočim drugi nude ovaj proizvod nakon uklanjanja esencijalnog ulja iz destilata i takav ima vrlo slab miris ruže. Naš hidrolat je ostavljen takav kakv jeste nakon destilacije i zato ima izražen miris ruže zbog neizdvojenog essencijalnog ulja.
Hidrolat je dobijen iz latica mirisne ruže đulberke (Rosa Damascena) specifičnim postupkom destilacije i ne sadrži konzervanse i alkohol.
Sterilizovan UV postupkom.

Hidrolat ruže, od davnina se koristi kao sredstvo za njegu kože. Kao tonik pogodan je za sve tipove kože, a posebno za zreliju kožu protiv bora i dehidracije, dok uspješno umanjuje mogućnost pojave akni. Zbog svojih antibakterijskih svojstava hidrolat smanjuje upalna stanja i blagotvorno utiče na mnoge probleme kože poput ekcema, seboreje, psorijaze, opekotina ili ujeda insekata.

Primjenjuje se raspršavajući hidrolat po licu, ostavljajući koži da ga upije, što možete raditi više puta dnevno, te tako potpuno prirodno hidratizirati kožu. Kosi daje dodatni sjaj i hrani vlati, a kao obloga je djelotvoran kod glavobolje, očnog pritiska i stresa. Ispirajući hidrolatom, dezifikujte usnu šupljinu nerazblaženim ili razblaženim hidrolatom do omjera 1:1, što možete koristiti i za ispiranje intimne regije, gdje se pri jačim upalama preporučuje upotreba nerazlblaženog hidrolata barem dva puta dnevno

Dodatne informacije

Težina N/A
Dimenzije N/A
Pakovanje ml

50 ml, 100 ml, 200 ml, 500 ml, 1000 ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.