TIKVINO ULJE

19,00 KM68,00 KM

ULJE CIJEDIMO OD HEMIJSKI NETRETIRANE DOMAĆE BUČE IZ POSAVINE. Tikvino ulje kao i ostala ulja stajanjem GUBE NA LJEKOVITOSTI. Nakon 3-4 mjeseca tikvino ulje izgubi pola ljekovitih svojstava, a nakon 6 mjeseci nema ih nikako, te se tada počinje i kvariti, što mnogi proizvođači “PRIRODNIH” ulja prevazilaze dodajući konzervanse i aditive za očuvanje boje, okusa i mirisa. Naša su ulja UVIJEK SVJEŽA jer cijedimo u malim serijama ili po narudžbi, a to je ujedno i razlog što naši proizvodi ne mogu čekati kupce na policama marketa

Lista želja
Lista želja
SKU: N/A Kategorija:
Email

Opis

ULJE CIJEDIMO OD HEMIJSKI NETRETIRANE DOMAĆE BUČE IZ POSAVINE. Tikvino ulje kao i ostala ulja stajanjem GUBE NA LJEKOVITOSTI. Nakon 3-4 mjeseca tikvino ulje izgubi pola ljekovitih svojstava, a nakon 6 mjeseci nema ih nikako, te se tada počinje i kvariti, što mnogi proizvođači “PRIRODNIH” ulja prevazilaze dodajući konzervanse i aditive za očuvanje boje, okusa i mirisa. Naša su ulja UVIJEK SVJEŽA jer cijedimo u malim serijama ili po narudžbi.

Odličnog je ukusa i rado se primenjuje u kuhanju. Tikvino ulje se često koristi i za preventivu gubitka kose i problema sa prostatom. Ulje tikve sadrži jako bitne vitamine kao što su vitamin A, vitamini B komplexa, C, E i vitamin K. Što se masnih kiselina tiče, oko 60% ovog ulja čine nezasičene masne kiseline. Tu su i omega 6 i 9 masne kiseline. Od minerala sadrži magnezijum, kalcijum, kalijum i fosfor. Tikvino ulje se također koristi za opuštanje iritiranih crijeva, za borbu protiv crijevnih parazita kao što je pantljičara, za ublažavanje simptoma osteoporoze i za preventivu i tretiranje problema sa kamenom u bubregu.

Tikvino ulje pomaže u podmazivanju zglobova i može biti vrlo korisno kod bolesti kao što je artritis. Ulje tikvinog sjemena može biti vrlo korisno kod mnogih kožnih problema kao što su akne, ekcemi, psorijaza i ljuščenje kože. Toliko je dobro za kožu da neki terapeuti preporučuju direktno nanošenje ulja na kožu lica.

U Sarajevu besplatna dostava za narudžbe iznad 15 KM. 062007441-VIBER Izvan naznačenog beplatno poštom u BiH za narudžbe preko 50KM. Do 50 KM poštarina 8 KM. Plaćanje pouzećem.

Dodatne informacije

Težina N/A
Dimenzije N/A
Pakovanje ml

250 ml, 500 ml, 1000 ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Možda će vam se također svidjeti…