HIDROLAT KAMILICE-CVIJETNA VODICA (Sa esencijalnim uljem)

4,00 KM7,00 KM

Hidrolat sadrži i eterično ulje KAMILICE

Neki proizvođači (uglavnom su to veliki industrijski prerađivači) nude ovaj proizvod kao cvijetnu vodicu  dodavanjem male količine esencijalnog ulja u destilovanu vodu, te takav nema u sastavu ono što izvorni destilat ima, dočim drugi nude ovaj proizvod nakon uklanjanja esencijalnog ulja iz destilata taloženjem na vrhu i takav ima vrlo slab miris kamilice. Naš hidrolat je ostavljen takav kakv jeste nakon destilacije jer destiliramo u vrlo malim količinama, te se esencijalno ulje ne stiže izdvojiti i zato ima izražen miris.
Hidrolat je dobijen  specifičnim postupkom destilacije i ne sadrži konzervanse i alkohol. Sterilizovan UV postupkom.

Hidrolate treba držati na hladnom i tamnom mjestu, najbolje u frižideru. Nakon otvaranja upotrijebiti unutar 6 mjeseci.

Primjenjuje se raspršavajući hidrolat po licu, ostavljajući koži da ga upije, što možete raditi više puta dnevno, te tako potpuno prirodno hidratizirati kožu.

Lista želja
Lista želja
Email

Opis

Hidrolat sadrži i eterično ulje KAMILICE

Neki proizvođači (uglavnom su to veliki industrijski prerađivači) nude ovaj proizvod kao cvijetnu vodicu  dodavanjem male količine esencijalnog ulja u destilovanu vodu, te takav nema u sastavu ono što izvorni destilat ima, dočim drugi nude ovaj proizvod nakon uklanjanja esencijalnog ulja iz destilata taloženjem na vrhu i takav ima vrlo slab miris kamilice. Naš hidrolat je ostavljen takav kakv jeste nakon destilacije jer destiliramo u vrlo malim količinama, te se esencijalno ulje ne stiže izdvojiti i zato ima izražen miris kamilice.
Hidrolat je dobijen  specifičnim postupkom destilacije i ne sadrži konzervanse i alkohol.
Sterilizovan UV postupkom.

Ono što najviše karakteriše ovaj hidrolat je njegovo protuupalno svojstvo, što ga čini nezaobilaznim kod njege kože lica. Kao tonik za lice izvrsno djeluje na osjetljivu, irirtiranu i problematičnu kožu. Svojim bebama otklonite osip i crvenilo sa kože i umirite ih smirujučim mirisom ovog hidrolata, prskajuči ga po jastuku ili dodajuću u kupku. Zbog adstringentnog svojstva idealan je za nanošenje poslije brijanja.

Primjenjuje se raspršavajući hidrolat po licu, ostavljajući koži da ga upije, što možete raditi više puta dnevno, te tako potpuno prirodno hidratizirati kožu. Kao obloga za oči je djelotvoran protiv očnog pritiska i glavobolje, ali i stresa. Ispirajući hidrolatom, dezifikujte usnu šupljinu nerazblaženim ili razblaženim hidrolatom do omjera 1:1, što možete koristiti i za ispiranje intimne regije, gdje se pri jačim upalama preporučuje upotreba nerazlblaženog hidrolata barem dva puta dnevno

Dodatne informacije

Težina N/A
Dimenzije N/A
Pakovanje ml

100 ml, 200 ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.