Hladno cijeđena ulja

ČURUKOTOVO ULJE


Hladno cijeđeno, extra djevičansko ulje čurukota. Cijedimo iskjučivo po narudžbi da bi ulja bila uvijek svježa.100% prirodno. Bez hemijskih dodataka, mirisa i boja. Pročitajte više o čurukotovom ulju

Pakovanja: 125 ml – 10 KM, 250 ml – 17 KM, 500 ml – 32 KM, 1000 ml – 60 KM

Curukot ulje

Pogledajte kako cijedimo čurukotovo ulje:

LANENO ULJE


Ulje cijedimo isklučivo po narudžbi, jer mu je rok upotrebljivosti mjesec dana i to čuvajući ga u frižideru. Laneno ulje koje stoji duže i to na sobnoj temperaturi na policama marketa je garantovano puno konzervansa. Pročitajte više o lanenom ulju.

Pakovanja: 250 ml – 8 KM, 500 ml – 15 KM.

Lan ulje WEB

KOKOSOVO ULJE


Hladno cijeđeno, extra djevičansko ulje kokosa. Cijedimo iskjučivo po narudžbi da bi ulja bila uvijek svježa. Pročitajete više o kokosovom ulju.

Pakovanja: 110 ml – 5,5 KM, 190 ml – 8,5 KM, 500 ml – 16 KM, 1000 ml – 30 KM

Kokosovo ulje

Pogledajte kako cijedimo kokosov ulje :

ULJE KOŠPICA MARELICE


 – Bogato je esencijalnim masnim kiselinama poput oleinske i linolne, te vitaminima A i E. Koristi se u njezi svih tipova kože. Veliki broj neovisnih biologa i medicinskih stručnjaka smatra da je ulje koštice marelice najbolji izvor vitamina B17, poznatog prirodnog sredstva za uništavanje stanica raka. Pročitajte više o ulju košpica marelice.

Pakovanja: 30 ml – 5 KM, 50 ml – 7 KM, 100ml – 12 KM

Ulje marelice

SUSAMOVO ULJE


Susamovo ulje je veoma bogato i linoleinskom kiselinom, jednom od dvije esencijalne masne kiseline koje naše tijelo ne može samo da proizvede. Esencijalne masne kiseline su neophodne za normalan rast i razvoj organizma, kao i za zdravlje kardiovaskularnog i nervnog sistema. Pročitajte više o susamovom ulju.

Pakovanja: 250 ml – 11 KM, 500 ml – 19KM, 1000 ml – 35 KM

Susamovo ulje

BADEMOVO ULJE


Bademovo ulje je tekućina bljedo žute boje koja ima karakterističan miris i okus. Bogato je biljnim bjelančevinama, vitaminima A, B1, B2 i B6 te vitaminom E. Osim toga, sadrži i tri vrste esencijalnih masnih kiselina: Omega-3, Omega-6 i Omega-9. Osobito se preporučuje nerafinirano odnosno hladno cijeđeno bademovo ulje, s obzirom da u takvom postupku obrade ne gubi svoja svojstva zbog izloženosti visokim temperaturama. Pročitajte više o bademovo ulju.     

Pakovanja: 30 ml –  6KM, 50 ml – 8KM, 100 ml – 14KM

Badem ulje


ULJE LJEŠNJAKA


Koristi se u njezi kože i kod izrade prirodne kozmetike, ulje lješnjaka se primarno koristi za masnu i mješovitu kožu, te za problematičnu kožu s aknama. Zbog svoje visoke upojnosti vrlo brzo prodire u kožu i ne ostavlja masan trag. Isto tako, zbog svojeg adstringentnog svojstva povoljno djeluje na kožu s proširenim porama. Kožu tonizira i zateže i na taj način održava njenu elastičnost i čvrstoću.

Ulje lješnjaka dobro je u kulinarstvu za intrigantne salate i bezbrojne slane ili slatke slastice.

Pakovanja: 30 ml –  6KM, 50 ml – 8KM, 100 ml – 14KM

ljesnjak ulje

TIKVINO ULJE


Tikvino ulje kao i ostala ulja stajanjem GUBE NA LJEKOVITOSTI. Nakon 3-4 mjeseca tikvino ulje izgubi pola ljekovitih svojstava, a nakon 6 mjeseci nema ih nikako, te se tada počinje i kvariti, što mnogi proizvođaći “PRIRODNIH” ulja prevazilaze dodajući konzervanse i aditive za očuvanje boje, okusa i mirisa. Mi cijedimo u malim serijama ili po narudžbi i naša su ulja UVIJEK SVJEŽA.

Odličnog je ukusa i rado se primenjuje u kuhanju. Tikvino ulje se često koristi i za preventivu gubitka kose i problema sa prostatom. Ulje tikve sadrži jako bitne vitamine kao što su vitamin A, vitamini B komplexa, C, E i vitamin K. Što se masnih kiselina tiče, oko 60% ovog ulja čine nezasičene masne kiseline. Tu su i omega 6 i 9 masne kiseline. Od minerala sadrži magnezijum, kalcijum, kalijum i fosfor.
Tikvino ulje se također koristi za opuštanje iritiranih crijeva, za borbu protiv crijevnih parazita kao što je pantljičara, za ublažavanje simptoma osteoporoze i za preventivu i tretiranje problema sa kamenom u bubregu.

Tikvino ulje pomaže u podmazivanju zglobova i može biti vrlo korisno kod bolesti kao što je artritis.
Ulje tikvinog sjemena može biti vrlo korisno kod mnogih kožnih problema kao što su akne, ekcemi, psorijaza i ljuščenje kože.
Toliko je dobro za kožu da neki terapeuti preporučuju direktno nanošenje ulja na kožu lica.

Pakovanja: 250ml – 16 KM, 500ml – 30KM, 1000ml – 58 KM.

Tikvino Ulje sa pozadinom low